Dagens

Den här veckan har vi ätit fisk två dagar i rad - bara för att det blev så gott första gången. Andra dagen var tillagningsstiden ca 20 minuter från det att jag klev in i köket - lagom tid, kan jag tycka. Första gången blev det lite längre tid.
 
Jag snubblade över mandelmjöl i den lokala Icabutiken. Dessutom var det extrapris på pangasiusfiléer (pegasus? Flygfisk?) och sockerärter så det blev egenpanerade fisk med mycket grönt till middag. Bra mycket godare än färdiga fiskpinnar och sjukt många mer husmorspoäng.
 
Ingredienser: Fiskfiléer, mandelmjöl (fast vanligt vetemjöl går säkerligen precis lika bra), ägg, salt, vitpeppar.
Tillbehör: Kokt broccoli, pasta/potatis, creme fraiche, sockerärter, sallad.
 
1. Sätt igång pasta- och broccolivatten i två kastruller. Häll i pastan och broccolin när vattnet kokar. 
2. Vispa ett ägg i en pastatallrik eller nåt sånt. Häll mjöl, salt och peppar i en annan. Det går alltid åt mer mjöl än vad man tror. Var dock försiktig med saltet (och låt för guds skull inte treåringen hålla i saltburken den här gången...), det behövs inte så mycket.
3. Vänd fiskfiléerna först i ägget, sen i mjölblandningen. Stek sen på inte allt för hög värme och inte allt för länge på bägge sidor.
 
Gott, gott, gott. Tummen upp från både föräldrar och barn.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Femminutersmamman

Bara fem minuter till, snälla!

RSS 2.0