Gårdagens

Alltså, jag är inte så haj på sidan. Råkade publicera ett ofärdigt inlägg med mobilen och då gick det inte att ta bort det, bara ändra, så därför är gårdagens Dagens något kortfattad. 
 
I alla fall. Mat som sköter sig själv är ju en höjdare när man har barn som kräver uppmärksamhet. Därför blev det fläskfilé och broccoligratäng igår. 
 
Gratängen är en 1-2-3-gratäng, som vi kallar den. Stanningen består av 1 dl grädde, 2 ägg och 3 dl riven ost till 500 g grönsaker (+salt, peppar och andra kryddor du tycker smakar gott). Förkoka grönsakerna lite lätt, gärna med någon extra buljongtärning (antingen grönsaks- eller hönsbuljong). Lägg de i botten av en form, häll över stanningen och sen in i ugnen tills osten fått fin färg, kanske 30-40 minuter? 
 
Filén kryddas med salt och peppar och bryns snabbt i stekpannan. Sen i med en stektermometer (kan det vara en av världens bästa uppfinningar?!) och tjoff in i ugnen tills innertempen är 68 grader. Tar ca 20 minuter - give or take a few. Låt gärna köttet vila i 5-10 minuter efteråt (om tid finnes...), då blir det lite saftigare.
 
Eftersom jag inte har så himla bra sifferminne brukar jag faktiskt köra all mat på 200 grader i ugnen. Det är litegrann som att köra i 60 km/h när man inte är riktigt säker på om det ska vara 50 eller 70 på vägen. Inte så mycket att man får böter, inte så lite att trafiken stannar. Lite så.
 
Tänk också på att lägga maten i två formar som får plats bredvid varandra i ugnen.
 
Casper fick nudlar (och grönsaker) som tillbehör. Inte så näringsrikt kanske, men uppskattat och uppätet.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Femminutersmamman

Bara fem minuter till, snälla!

RSS 2.0